Alternativ till HR Plus - Agda PS och Hogia

Förutom HR Plus har vi även djupa kunskaper i lönehanteringssystemen Agda PS och Hogia, och dessutom erfarenhet av att hjälpa till med relaterad implementering och utbildning. Dessa system passar utmärkt i lite mindre komplexa organisationer som inte riktigt har behov av kraften i HR Plus.

Både Agda PS och Hogia är väl beprövade och välkända lönehanteringssystem som utvecklats under lång tid och har många användare i Sverige och i Norden. Agda PS är Vismas eget alternativ till HR Plus, och enligt Visma själva så passar Agda PS för företag med mindre än 1000 anställda och HR Plus för de företag som är större än så.

Även Hogia är utvecklat för att fungera bra för medelstora till större företag och satsar stort på användarvänlighet och support. Här tar vi en snabb titt på de båda lönehanteringssystemen, som för er organisation kan vara ett alternativ till HR Plus.

HR Plus - ett mycket kraftfullt system

HR Plus är designat för att göra löneadministration och andra ekonomi- och personalrelaterade arbetsuppgifter smidiga och lätthanterliga även i stora och komplexa organisationer. Enligt vår erfarenhet är det just komplexiteten i en organisation som är avgörande när man väljer lönehanteringssystem, snarare än det absoluta antalet anställda.

Med komplexitet menar vi här att företaget är uppdelat på flera enheter och kanske till och med branscher, och att man på ett effektivt sätt måste kunna sköta administrationen dels för en eller ett par enheter åt gången och ändå ha överblick över hela organisationen. För ett företag med en mindre grad av komplexitet, men som kanske ändå har en stor mängd anställda, kan något av systemen Agda PS eller Hogia vara ett bättre val.

Agda PS - Satsar på mobila lösningar

Agda PS är Vismas lönehanteringssystem för medelstora till stora företag med en mindre grad av komplexitet i organisationen. Det är ett mycket populärt system; enligt Visma själva så får var fjärde anställd i Sverige sin lön utbetald genom Agda PS. Systemet är webbaserat och kan därför administreras från vilken plats eller enhet som helst, vilket såklart ger en stor flexibilitet.

Agda PS kanske främsta fördel är att det är anpassat för en hög grad av självservice för medarbetare och chefer. Med hjälp av en app kan de anställda rapportera tider och frånvaro, och mycket av lönearbetet är helt automatiserat. De anställda kan även få sina lönerapporter direkt till appen. Löneavdelningar på många företag som använder Agda PS upplever det som en stor trygghet att ha ett automatiserat lönehanteringssystem som minimerar risken för misstag.

Hogia Lön - stor vikt vid snabb och kunnig support

Även Hogia är ett mycket populärt molnbaserat lönehanteringssystem, som utvecklats under lång tid med fokus på användarvänlighet och automatisering av löneprocesserna. Hogia Lön kommer bland annat med funktioner som automatisk inläsning från tids- och reseräkning, enkel löneberäkning via webben och digitala lönebesked via Kivra. Dessutom har Hogia ett brett stöd för branschanpassad lönehantering med färdiga löneregister för nästan alla branscher.

Hogia har också satsat stort på att ha en bra support, något som också återkommande är det som kunderna uppskattar mest. Även om lönehanteringsprocessen med ett lönesystem som Hogia blir enkelt och smidigt så kan det alltid finnas behov av hjälp under implementeringsfasen eller när man vill lägga till en ny funktion. Då är en tillgänglig och kunnig support guld värd.

Vi hjälper till med utbildning och implementering

Anlita oss för effektivisering av er löneavdelning. Vi gör en grundlig analys av er organisation och hjälper er att hitta det lönehanteringssystem som passar bäst för just er. Vi hjälper även till att skräddarsy systemet efter ert sätt att jobba och utbildar medarbetare och chefer i hur det ska användas.

Oavsett om ni väljer att implementera HR Plus, Agda PS eller Hogia så får ni oss i en kunnig och erfaren specialist som kan hjälpa er att få lönehanteringen att löpa smidigare på företaget och låta er lägga mer fokus på er kärnverksamhet.

Förbättringsåtgärder inom lön och HR
6 apr 2020